„Някой трябва да казва „не“ на мръсните сделки и този някой сме ние. Някой трябва да спира глупостите, които се вършат в политиката и най-накрая - да нарита статуквото. Това сме ние“, каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов при официалното откриване на предизборната кампания на коалицията.

Той определи като мръсна война пропагандата, която партиите на статуквото водят спрямо "партиите на промяната" в коментар за бъдещото присъствие на формацията в следващия парламент. За съжаление в нея се включват и социологическите агенции. „Това е мръсна война - нещо, с което ние се справяме чудесно. Искат война, ще я получат“, категоричен бе Николай Хаджигенов.

Слоганът, с който коалицията тръгва в поредната предизборна надпревара, отново е „Мутри вън!“. „Хората искат да знаят кой е виновен за безпрецедентната енергийна, социална и икономическа криза. Заради мутрите в енергетиката, фирмите заплащат най-скъпия ток в Европа, защото мутрите продължават да са добре разположени по всички нива на властта“, каза от своя страна Мая Манолова.

От Изправи се БГ! НИЕ ИДВАМЕ! са изготвили План с 31 антикризисни мерки, като броят им съвпада с номера на коалицията в интегралната бюлетина. Мерките включват подкрепа на майките, като надбавките през втората година за майчинството се изравнят с минималната работна заплата, която предстои да се увеличи, запазване на бонуса от 120 лева за пенсионерите и след 1 януари, както и пълна компенсация за домакинствата и бизнеса - скокът на тока да бъде поет от държавата.

Никой не трябва да се заблуждава, че имаме ръст на приходите в бюджета и устойчив ръст на икономиката, предупреди  водачът на листата с № 31 в Пловдив Мария Капон. „Това са инфлационни приходи от ДДС, заради вдигането на цените и от акцизи. Това не е устойчив ръст на икономиката. Икономиката в момента не работи и ние трябва да помогнем на българските граждани да премостят този период“, заяви Мария Капон. По думите й разработеният от експертния екип на коалицията пакет е в съответствие с мерките, обявени от ЕК преди 2 дни, с разчет колко струва, откъде ще се вземат парите и приложимо ли е в пазарна среда. Заедно с Мария Капон бе и третата в листата за Пловдив град Весела Кънчева, адвокат.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!