Коалиция ГЕРБ- СДС откриха предизборната си кампания в Пловдив. На шатрата на Главната улица се събраха всички кандидат-депутати от коалицията, които ще се борят за гласовете на пловдивчани на 14 ноември.

„ Откриваме кампанията с дълбоко чувство за вяра в мъдростта на българския народ, който показа на всички политици, включително и на нас, че трябва да се променяме, с оглед на новите предизвикателства и никога да не стоим на едно място.

Също така показа и даде доверие на много хора, които трябваше да поемат отговорността, за да управляват страната, но това не се случи. Имаме два провалени парламента, в рамките на една година,невъзможност на служебното правителство да се справи с предизвикателствата, които имаше страната.  За това отново сме тук – на избори”, каза вторият в листата и координатор на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев. Той заяви, че с оглед на социологическите проучвания се вижда мъдрост в хората предвид факта, че им се отрежда първо място.

„ Ние поемаме цялата отговорност, ако ни гласуват доверие, за да съставим правителство.Това е най-важното в предстоящите тежки месеци. Видимо за всички е, че нямаме политически субекти, които могат да се справят с тези предизвикателства”, каза  Тотев. Той напомни, че ГЕРБ са с дългогодишен опит в управление и разполагат с експерти, които са решавали редица кризи в страната.

ГЕРБ е партия, около която може да се сформира управленско мнозинство и това е тяхната цел.  Тотев критикува служебното правителство за всички кризи, които са се стоварили, а адекватни мерки от тяхна страна няма.

„Цената на тока  все още хората и домакинствата не я усещат, тя е на плещите на бизнеса, но от януари ще имаме увеличение на цената за битови цели, очаква се около 20%- 30% да е увеличението. Трябва да имаме правителство, които да подкрепи уязвимите групи през бюджета.  Много е сериозна ситуацията у нас, надявам се, че българският народ няма да позволи тази разруха и безхаберие да продължи”, каза Тотев.

Той добави, че една средна фирма има дневен ток от порядъка на 2000-3000 лева, а за големите заводи сумите са огромни. Това удря изключително много и индустрията в Пловдив, която е зависима от цената на тока.

„Ние сме единствената партия, която ясно заявява, че ние имаме намерение да управляваме  и знаем как. С всички тези субекти, които милеят за страната. Надявам се, че разумът ще надделее този път и с една сериозна преднина ще победим, която ще ни даде самочувствие и респект от другите политически играчи”, каза вторият в листата на ГЕРБ.

Коалиция ГЕРБ – СДС е с номер 32 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!