Бившият вътрешен министър Младен Маринов не смята, че докато е заемал ръководен пост е допуснал грешка. Според него полицаите са реагирали абсолютно правилно както на плажа „Росенец“, така и по време на протестите през изминалото лято. Именно поради тези две причини му бе поискана оставката от премиера Бойко Борисов.

„Тогава имаше много сериозна напрежение и атаки срещу правителството. Министърът е политическа фигура и трябва да понася отговорност затова да не се атакуват полицаите, които работиха на терен. Смятам, че те си свършиха добре работата. Българските полицаи бяха унизени. На 2 септември, когато гледах по телевизията какво се случва исках да отида при тях. Това беше погазване на държавността. Това, че българските полицаи не позволяват да се наврежда на институциите не ги прави престъпници“, каза Маринов пред БТВ.

На въпрос дали е имало полицейско насилие по това време той заяви, че е назначил проверка, но не знае какъв е нейният резултат, тъй като вече не е длъжностно  лице. Според него, обаче нещата са били изкарани от контекста и да е имало сцени на насилие те са били единичен случай.

Младен Маринов е и водач на листата на ГЕРБ-област за предстоящите избори. Той е излъчен като гражданска квота.

„Проведох разговор с премеря Борисов, като той заяви, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура, аз обмислих нещата и смятам, че мога да помогна и да допринеса с моя опит за управлението в страната“, каза още той.