Притеснителни са данните за мащаба на домашното насилие в България. Според анализа за 2023 г. над 20 жени са убити от мъже в България през миналата година, а регистрираните случаи на домашно насилие са близо 1400.

Да си представим само какъв е броят на жертвите на насилие, които се страхуват да сигнализират за случващото се. А един телефонен разговор може да бъде спасителен пояс, първата стъпка към излизане от порочния кръг на насилието.

Именно тук се включва ролята на Националната гореща линия за пострадали от насилие, управлявана от фондация "Асоциация Анимус". От 27 години насам, линията е денонощно достъпна за всеки, който има нужда от помощ. До момента хиляди разговори са проведени, а съдбите на хората са променени, благодарение на отдадеността на доброволците.

Ако и вие искате да помогнете на човек, станал жертва на насилие, като изслушате историята му, окажете емоционална подкрепа, информирате за наличните ресурси и насочите към специализирана помощ, то още днес можете да станете доброволец към фондацията.

Още в самото начало ще бъде проведено интензивно обучение за работата като консултант по горещата линия, които ще ви помогнат да придобиете ценни умения за комуникация, емпатия и кризисна интервенция. Освен това ще работите сред опитни специалисти, които винаги ще ви подкрепят.


Ако сте готови да помогнете на човек в беда, кандидатствайте сега!