Заседанието по делото за побоя над секретаря на сдружението "Цар Борис Трети" в Охрид Христиан Пендиков бе отложено днес за 31 октомври.

На днешното заседание на Основния съд в Охрид трябваше да бъдат разпитани свидетелите на защитата на обвинените Илия Спасески и Борче Ангелов. Вместо това адвокатът им представи диск с доказателствата на защитата по делото.

Прокурорът по делото поиска да се запознае с доказателствата. Съдията също трябва да се запознае със съдържанието на записаното на диска, за да прецени дали да го приеме като доказателства по делото, пише БНТ. 

Негово ще бъде и решението по молбата на адвоката на Спасески и Ангелов, който пожела съдът да поиска от прокуратурата в Охрид информация дали срещу Пендиков има досъдебно производство за притежание на дрога.

В отговор на въпрос на съдията каква е връзката на поисканата информация с делото за побоя, адвокатът заяви, че така би могло да стане ясно дали причината за насилието е тази, която стои в обвинението.

Илия Спасески и Борче Ангелов са обвинени, че са причинили тежка телесна повреда "от омраза" на Християн Пендиков във вечерните часове на 19 януари 2023 г., когато в Република Северна Македония се отбелязва Богоявление.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу нападателя на Пендиков в ОхридДемерджиев се срещна с Пендиков, обеща му охрана

Македонската прокуратура поиска паспорта на втория заподозрян за побоя над ПендиковДелото е насрочено за 28 февруари

Отложиха делото срещу един от побойниците на Християн Пендиков

Един от биячите на Пендиков на съд в Охрид

Един от побойниците на Пендиков: Не се признавам за виновенСекретарят на българския клуб не се яви в съда, продължава лечението си

Македонска партия обвини Христиан Пендиков в клевета срещу държаватаСпоред "Левица” с изявите си Пендиков уронва престижа на РСМ

Илияна Йотова ще връчи български документи за самоличност на Християн Пендиков

Половин година след побоя над Християн Пендиков установиха и втория нападател

Пендиков: Получавам заплахи ежедневноТой е разпознал и втория си нападател

Стачка на съдебната администрация в Охрид отложи делото за побоя на ПендиковПрокуратурата е повдигнала обвинение и срещу втори участник в побоя