Пленумът на Висшия съдебен съвет започна в 10 ч. заседание то, на което ще бъде повторно гласувана кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Както и на 24 октомври, около сградата на ВСС на ул. „Eкзарх Йосиф“ 12 от 9 часа се провеждат два протеста.

От едната страна на сградата се провежда „Марш за законност“, който събира за трети път привържениците на номинацията на Гешев. Участниците в него са далеч по-многобройни от рехавата група на протестиращи срещу прокуратурата, начело с гражданското обединение „Боец“ на Георги Георгиев. 

Има засилено полицейско присъствие, като униформените следят да няма контакти между враждуващите групи.  Досегашният главен прокурор Сотир Цацаров и номинираният за негов наследник Иван Гешев влязоха през задния вход, както и повечето членове на ВСС. 

Движението на автобусите и трамваите в района е променено заради отцепения район, в който е забрането и паркирането до приключването на заседанието на ВСС.

Гласуват повторно Гешев за главен прокурор, пак протести пред ВССПолицията отцепи района пред сградата, променят движението на автобуси и трамваи