Пресичането на пешеходни пътеки в Пловдив често се оказва трудна задача предвид трафика и вечно бързащите водачи. Препятствия за пешеходците са и разкопаните улици и тротоари заради ремонтите, които продължават с пълна сила. Но подобен абсурд едва ли скоро сте виждали – пешеходни пътеки с препятствие, което може да доведе по поредния инцидент с ранени.

Всеки ден преминаващите през моста на Герджика в посока Кършияка търпеливо преминават през една не особено сигурна пешеходна пътека, която завършва с шахта. Въпреки че на повърхността й има капак, той очевидно не е от най-стабилните, коментират наши читатели, които ни изпратиха снимките. Въпросният капак някога е бил масивна бетонова плоча. С времето обаче от нея са останали само металните части. От атмосферните влияния решетката лека-полека корозира и не се знае кога ще поддаде под тежестта на някой пешеходец и да пропадне заедно с него.

Читателят ни обръща внимание и на пътната маркировка на въпросната пешеходна пътека. „Преди около месец и половина тази пътека беше пребоядисана. С водни боички ли я правят или самата боя се изпарява, но очевидно на места боята вече я няма.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с кмета на район "Централен" Георги Стаменов, който заяви, че е запознат с проблема на тази шахта. Оказва се обаче, че тя е собственост на някой от пловдивските кабелни оператори и районното кметство няма право да предприема каквито и да било действия. 

"Миналата седмица изпратихме предупредителни писма до всички местни кабелни оператори и доставчици на интернет шахтата да бъде обезопасена. Като частна собственост ние нямаме право да правим ремонти на тези съоръжения. Очевидно шахтата е опасна и във всеки един момент може да се случи инцидент с някой преминаващ. Следим случая и ако в рамките на една седмица операторът собственик на съоръжението не постави нов капак, ще предприемем съответни действия. Шахтата ще бъде засипана с материали, които да я обезопасят, без значение какви ще са пораженията за съответния оператор", бяха думите на кмета на район "Централен" Георги Стаменов.