Повече от 50 часа продължава работата на техниците по отстраняването на аварията в северните части на Пловдив. Повече от три дни хората в Кършияка и Гагарин са на сух режим. Само в рамките на днешния ден в редакцията на TrafficNews.bg постъпиха десетки сигнали и въпроси кога от чешмите на засегнатите домакинства отново ще потече водата. 

Нова авария! Трети ден хиляди жители на Кършияка и Гагарин са без водаВсе още няма яснота кога ще бъде отстранен проблемът

Преди минути наш репортер разговаря с техническия ръководитела на "Щрабаг". Той заяви, че връзката вече е възстановена и в момента работещите екипи укрепват мястото. Налива се бетон, остават и някои други довършителни работи, но тази вечер водоподаването трябва да бъде възстановено.

Причината за забавеното възстановяве на водоподаването е, че при ремонта в района някои кранове на ВиК са изпускали вода. Забавяне се е получило и заради трудното отводняване, което се е наложило, за да бъде завършен ремонтът. Трасето е с голяма площ, заяви още техническия ръководитела на "Щрабаг" и подчерта, че повече от две денонощия екипите не са спирали работа по отстраняването на аварията. 

Повече от 35 часа от вторник сутринта до сряда вечерта без вода бяха домакинствата живеещи в същия район около парка "Рибница". Причината отново бе изграждане на нови връзки за булевард „Северен“. 

Шефът на ВиК–Пловдив: Раздаваме вода по блоковете, частната фирма иска сама да извърши дейноститеОт три дни фирма „Щрабаг” се опитва да свърже водопровода на бул. „Северен”, хиляди са без вода