Певецът Веселин Маринов вече е напълно излекуван от коронавирусната инфекция и се чувства много добре. Той разказва, че преди да се зарази е мислил, че става въпрос само за грип, но сега напълно е променил виждането си и описва заболяването като нещо „много страшно“.

„При мен всичко започна леко, с ниска температура, веднага си направих тест и се изолирах от семейството ми.  7 дни не усещах нищо - дребни  температури във вечерните часове, докато на осмия ден изведнъж получих смазваща температура със страшни болки в главата, не й подействаха никакви лекарства. Наложи се да се обадя на Спешна помощ и бях приет в болница“, разказа певецът пред Нова телевизия.

В болницата остава 5-6 дни, а след това лечението му продължава още 10 дни в домашни условия.

В болничната стая е бил заедно с директора на БТА Максим Минчев, който не успя да пребори коронавируса и почина.

„Двамата много се смяхме. Аз не го познавах много добре преди това, но за мен беше удоволствие да си общувам с него. Той имаше затруднено дишане, но последно като се чухме, след като бях изписан, каза, че се чувства добре“, сподели още Маринов.

Той се е разплакал, след като е научил новината за кончината на Минчев.

Веселин Маринов благодари на всички медици, които са се грижили за него и призова хората да спазват мерките и да се пазят.