Домашно компостиране на отпадъци? Възможно е. Как можем да си направим контейнер за целта ще бъде показано в творческия квартал на Пловдив - Капана. Там ще бъде обяснено и какво какво представлява микробиологичния метод “бокаши“. Всичко това ще бъде демонстрирано на сцена Ядрото в квартала, в работилница на открито, на 30 май, вторник, от 18:30 до 20:00 часа.
Всички желаещи ще могат да научат повече за разделянето на хранителните от останалите отпадъци и тяхното третиране при превръщането им в хранителна среда за растенията. Демонстрацията е поредната инициатива от проекта „Градско компостиране“, след откритата лекция за компостирането като природосъобразен начин на живот и добрите практики приложими в градска среда.
Практическите методи за намаляване и преработка на хранителни отпадъци в домашни условия, които ще представят организаторите на идеята, са част от „зелените“ проекти, подкрепена от фондация „Пловдив 2019“ в третата фаза на водещия проект Капана – квартал на творческите индустрии. По време на работилницата пловдивският програмист Станислава Копаранова ще сподели опита си в набиращия все по–голяма популярност метод за използване на преработка на отпадъци „бокаши“, заменящ процесите на гниене на храните с ферментация. В забързаното ежедневие на градския ритъм Станислава ще разкаже как спестява от времето си, използвайки домашното копмостиране и от какви материали от бита всеки може да изработи своя най-практичен съд за отпадъци.
Входът на работилницата на открито е свободен, а за първите желаещи да се включат са осигурени материали за изработка на контейнери.
Още от категорията
Виж всички
Увеличава се броят на болните от грип
Полицаи спасиха домашни животни от горяща къща в Бургас
Акценти
Виж всички
Скритите послания: Как лицето отразява вашия характер
Къщите в Раковски създават магия с коледни украси СНИМКИ