В 14.00 часа Софийският окръжен съд ще се произнесе с присъда за Цвета Таскова. На 13 април 2018 г. на магистрала "Тракия" край Вакарел при изпреварване шофираната от нея лека кола закачи автобус, който се преобърна и шестима от пътниците загинаха, а 26 бяха ранени. 

Голяма част от пострадалите не спират да питат защо обвинителният акт за тежкия инцидент е само един и срещу 30-годишната Цвета Таскова от Плевен. Това попитаха днес в съда и трима от адвокатите на жертвите. Те също смятат, че наказание трябва да понесе и шофьорът на автобуса. 

Засега обаче обвинението е само едно, то е срещу Цвета Таскова и е за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от двама души. Прокурорът по делото Мирослав Ангелов поиска под минималната присъда за Таскова. По думите му трагедията е голяма не само за близките на жертвите, а и за Цвета, която живее с вината си. 

Той подчерта, че тя не е осъждана, има висше образование и е оказала първа помощ на пострадалите. Самата Цвета Таскова каза пред съда: " Още веднъж искам да изкажа съжаление, извинение и съболезнования към всички близки на жертвите и пострадалите. Някой от Вас може да си каже: Какво толкова, тя е жива? Аз искам да кажа, че има разлика между жива и живееща. Няма нощ, или ден аз да не живея с мисълта за катастрофата и за хората. 

От 13 април 2018 година лягам и в малкото време, в което спя, ставам с мисълта за погубените животи. Представете си на улицата за вас има просто светофар а аз си представям поне 30 възможности за катастрофа". Магистратите попитаха Цвета какво иска от съда. А отговорът беше една дума: "Шанс!".