Проблемът с бездомните кучета в страната винаги е бил сред коментираните теми в обществото - някои се оплакват колко много кучета има по улиците, други се опитват с всички сили да им намерят дом. Тази задача определено не е лесна, особено когато става въпрос за пострадало животно.

Биби е на 5 месеца и е напълно сляпа. Въпреки това тя се ориентира добре, информират от приюта в Горни Богров на своята Facebook страница.

Кученцето има трагична съдба - било е изхвърлено от автомобил в месността Дендрариума край София. 

"Приятели, ще ви бъдем много благодарни, ако ни помогнете в не леката задача да намерим подходящ дом за сляпата Биби! Не знаем какво е преживяла за крехката си възраст, но колкото и абсурдно да звучи, едва ли е видяла нещо хубаво...

Нека ви разкажем каква е историята на Биби!
Всички знаем как се появяват бездомните кучета - от безотговорно отношение! Често собствениците на домашни кучета, вместо да осигурят кастрация (еднократна операция) на своя любимец, те решават да се справят с нежеланото поколение. Чувал в реката или близкия контейнер за смет, или пък "по-хуманните" методи - в колата и после в някой парк, съседно село или град...
Такава е била и съдбата на това мъниче. В офиса на ОП"Екоравновесие" се получи сигнал от очевидец за изхвърлени от автомобил малки кученца в месността Дендрариума - София. Мобилен екип се отзова на сигнала и намерихме 4 много уплашени кученца на възраст между 5 и 6 месеца. Животинките бяха транспортирани до ветеринарна клиника 'Връбница", където бяха прегледани. Към днешна дата те са с поставени две поливалентни ваксини и неколкократни обезпаразитявания.. 
Три от тях ще намерят дом по-лесно, но четвъртото кученце е напълно сляпо. Да, става въпрос за Биби! Тя е на 5 месеца, с две поливалентни ваксини, ориентира се добре, въпреки пълната си слепота!
Молим ви, помогнете на това малко същество да промени нещастната си съдба! Нека намери грижа и любов, каквито не познава до сега...", гласи пълният текст в социалната мрежа.

В приюта в Горни Богров, който се стопанисва от "Екоравновесие" се намират общо 1 500 кучета.

Ако желаете да осиновите тази малка госпожица или друго куче, може да се свържете с приюта в Горни Богров на телефон: 02/931-41-64, имейл: ecoravnovesie@mail.orbitel.bg, или на страницата им във Facebook - Приют за кучета с. Горни Богров - Municipal Dog Shelter Gorni Bogrov, Sofia.

Всяко едно от кучетата може да бъде осиновено безплатно, след попълване на документи на място в приюта. За осиновяването е необходимо само желание, отговорно отношение и лична карта на бъдещия собственик.

Приютът отваря вратите си и всяка събота и неделя между 10:00 и 14:00 ч. за всички, които искат да се запознаят с кучетата, да ги разходят и да си поиграят с тях.