Днешната проверка е една от системните проверки, които се извършват на територията на ВиК Пловдив от инстанциите, които имат право да ни проверяват. Това каза пред TrafficNews  инженер Антон Гълъбов. Той определи днешните действия като регулярни. Проверките са касаели стратегически зони във ВиК, каквито са помпените станции. Акцент на проверяващите са били системата за достъп, контрол на достъпа, системата за сигурност на помпените станции, дали е изградено видеонаблюдение.

До този момент това, което е ясно е, че не са открити нарушения, всичко е в нормален ритъм по отношение на работата на помпените станции. По думите на инж. Гълъбов ВиК Пловдив е едно финансово стабилно предприятие с осигурени ресурси - както човешки, така и материални. Драстични нарушения във водоподаването няма, няма и нито едно населено място с нарушен режим на водоподаване. Единствено смяната на старата водопроводна мрежа остава сред проблемите на дружеството. За това обаче трябва да се намесят и общините, тъй като те са собственици на инфраструктурната част на ВиК, както и държавата, категоричен е главният инженер на пловдивското водно дружество.
 
На този етап Пловдив е далеч от ситуацията, каквато наблюдаваме в град Перник. Като цяло обаче водоснабдяването в България е един въпрос, който трябва да бъде поставен на масата за разговори, тъй като проблемите в сектора не са малко. Дълго време не са правени сериозни реконструкции и това рано или късно може да доведе до подобен проблем. Никой не е застрахован от критична ситуация като тази в Перник. Климатичните промени са осезаеми, няма достатъчно дъждове или ако ги има те са проливни, което не спомага за нормалното водоснабдяване. Едно от нещата, което аз виждам като положително в така създалата се обстановка е това, че започва да се говори за проблемните във ВиК сектора. До този момент са се търсили само сензации, допълни инж. Гълъбов.