Синът на задържаната при показна акция митничарка от Севлиево Йорданка Костадинова покани медиите днес, за да им представи своята версия за разследването и обвинението срещу майка му. 
 
Ивайло Костадинов също беше арестуван, но сега е на свобода. Според първоначалната информация майка му е оказвала натиск върху свои колеги митничари, за да прикрие фиктивен износ на фирмата на сина й.
 
В писмото до медиите Костадинов се представя като собственик на фирма "Хелиос" АД, която доскоро била неизвестна. Всъщност дружеството е създадено още през 1990 г. от баща му Костадин Костадинов., който през 1998 г. е закупил бившето държавно автомобилно предприятие в града.
 
Той е въртял бизнес в Русия, откъдето е започнал в началото и да внася гуми. 
В едно от интервютата си Костадинов старши твърди, че синът му е започнал във фирмата като склададжия, докато навлезе в нещата и я поеме. Ивайло е завършил Датския колеж и Стопанска академия в Свищов. "Хелиос" е представител на заводи за производство на гуми от Русия , Украйна , Турция и Полша. 
 
Костадинов младши е възмутен, че е станал известен като "сина на митничарката" и твърди, че написаното в медиите не отговаря на истината, която той ще разкрие.
 
Според прокуратурата арестуваната миналата седмица шефка на митническото бюро в Севлиево Йорданка Костадинова е прибрала общо 24 000 лева "такса спокойствие" от местна фирма.
 
Рекетът е продължил точно 10 години -от юли 2009 до юли 2019 г. Тарифата на Костадинова е била твърда: 200 лева всеки месец, твърди държавното обвинение. Митничарката е на свобода срещу парична гаранция от 100 000 лева. Продължава събирането на доказателства за евентуално извършени от нея престъпления по служба.