Южната дъга на Околовръстното шосе се затворя за движение заради измиване тази вечер от 23 часа до 5 часа сутринта, съобщи Столична община и предизвика гнева на стотици шофьори в социалните мрежи. Заради голямото чистене на отделните участъци възловият път няма да може да се използва пълноценно чак до неделя.  През Южната дъга минават всички, които пътуват от столицата към Перник и Благоевград.

Намерението на градската управа да измие основната пътна артерия ще доведе до доста промени доста в движението на колите и по част от улиците в района.

Достъпът на превозни средства до централното северно и южно платно на Околовръстния път се забранява от 23 часа днес до 05 часа утре. Това важи за участъка от „Александър Малинов“ до бензиностанция „ЕКО“. Автомобилите могат да ползват локалните платна в същия участък.

Ето и другите промени в движението заради миенето на Южната дъга: От 23.00 часа на 12.07.2019 г. до 05.00 часа на 13.07.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно платно на Софийски околовръстен път в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до бул. „България“.

Движението на коли ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък. Влизането на автомобили по централното южно пътно платно на Околовръстния път в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“ се забранява от 23.00 часа на 13.07.2019 г. до 05.00 часа на 14.07.2019 г. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.

"Задръстванията са гарантирани, хаосът също", "Честита пълна лудница от полунощ!", гласят едни от първите коментари под новината. Според повечето шофьори дори и в нощните часове Околовръстното се използва активно, особено от преминаващите транзит покрай столицата, което означава големи проблеми в трафика.