Най-малко шест ареста са осъществени от сутринта по линия на телефонни измами. Спецакцията се развива на територията на Ветово. По информация на TrafficNews до момента са задържани Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни и Топчо Янакиев.

Янакиев е оказали съпротива при ареста, като се е опитал да избягат, но опитът му е пресечен от жандармеристи, които са блокирали входовете и изходите на Ветово. С него е бил и Якуш, като двамата се опитали да избягат в посока Смирненски. Задържани са в близост до ракиджийницата, като в този момент на там пътуват линейка и полиция. Топчо беше сред героите в трансграничното разследване на Тина Ивайлова, като беше сред заснетите лица в Румъния, които менажират логистиката около ало измамите. 

Друг от престъпната група Христо Пожарникаря е задържан на границата с Румъния. Акцията продължава и към този час, а цялото Ветово е блокирано от полиция и жандармерия. 

Припомняме, че спецслужби нахлуха рано тази сутрин на няколко адреса във Ветово. На място за представители на Специализираната прокуратура и Жандармерия. Текат основни претърсвания на къщите, за които има информация, че са обитавани от участници в престъпни групировки за телефонни измами.  

Припомняме, че от няколко месеца текат мащабни операции по линия на ало измамите и това е трета ударна полева акция. Преди няколко месеца спецоперация беше проведена на територията на Горна Оряховица, вследствие на което бе разбита групата Борислав Димитров - Бобито. Действията продължиха в Левски, където беше ударена групата на Димитър Серафимов- Келеша.

Очаквайте подробности! Вижте част от задържаните до този момент и кадри от акцията:

Топчо Янакиев

Христо Пожарникаря

Пламен Роджера

Пешо Първанов

Васьо Гръка

Яни Якуш

Топчо Янакиев, Пламен Парушев - Стържито и брата на Топчо - Янаки Димитров. Тримата са заснети в Румъния по време на организационни дейности, свързани вероятно с ало измами. 

 

Ветово към този момент!