Певицата Рут Колева влезе в ролята на следовател и реши да нищи личността на Адил Саид Ал Шанфари. Мъжът е съпруг на Деница Михайлова, която преби певицата на наказателен паркинг в столицата преди време.

Изпълнителката взе присърце скандала заради това, че въпросната побойничка се оказа служителка на Министерството на външните работи. Тя реши да направи собствено проучване относно съпруга на Михайлова, който по време на лютата свада парадирал колко е направил за България и най-вече, колко пари е вложил в страната.

Певицата се е разровила наистина много и e направила скандални разкрития за бизнеса и интересите на Адил Саид Ал Шанфари, а и не само. Колева си е позволила да проучи и дейността на брата на въпросния господин. Твърденията й са повече от скандални. Тя го обвинява в десетки престъпления. Ето малка част от разкритията на Колева, които са публикувани в социалната мрежа от нея (без редакторска намеса):

"След като на 3-ти септември бях нападната от Деница Михайлова на наказателния паркинг на гара Подуене, много въпроси изникнаха в главата ми. Всички, произлизащи от едно ядро - какво дава самочувствие на тези хора да си мислят, че са недосегаеми в България? Казвам „тези хора“, защото основното самочувствие на Деница несъмнено стъпва върху здравата опора на възможностите на нейния съпруг – Адил Саид Ал Шанфари (Оманския милионер), който независимо, че не ме е удрял, имаше еквивалентно на съпругата си – нагло и агресивно поведение. Няма смисъл да преговарям случката, тя е ясна и медиите умело успяха да я превърнат от обществено важна тема в махленска свада. Разбира се, защото така е удобно. Не случайно един от репортерите, с които говорих ми каза как Деница по телефона гордо му е заявила „да внимава“ как изкарва случая, защото мъжът й бил голям рекламодател в телевизията. Друг журналист ми сподели как от НБУ му отказали да му дадат номера на дипломата на Деница, за да направят справка в МНО.

Трети пък ми каза, как Деница казала, че познава „шефовете“ и да не й звънели повече. Единствената причина да не назовавам имена на журналисти е, че тия хора могат да си загубят работата (ама, ако се наложи – бих). След всичко случило се остават въпросът "защо"? Защо Деница е толкова недосегаема? Защо дни след случката тя се движи свободно в чужбина, докато МвР я разследва? Защо тя все още е служител на МНВР? Нека се върнем малко по-нагоре и започнем отначало.

Адил Саид Ал Шанфари. Какво прави този човек в България? Наложи се доста да се поровя, за да намеря по-подробна информация относно бизнеса му, четох от wikileaks до история на Оман, и...ами интересно е :)

Адил Ал Шанфари е вицепрезидент на "Шанфари Груп оф Къмпанис" (Shanfari Group of Companies). Фирмата развива бизнес в различни сфери, включително пътно строителство, туризъм, автомобилостроене, металургия, търговия с петрол и газ. Официално. Неофициално е замесена в множество сделки от съмнителен характер, включително и в скандала с "Петрол срещу храни" (хуманитарна програма на ООН, приета през 1995 г. с Резолюция 986 на Съвета за сигурност, която дава възможност на Ирак да изнася петрол за международните пазари в замяна на храни и др., която се превръща в една от най-мащабните международни, корупционни схеми btw и БСП ги пише там с 12 мил.).

Блинг Блинг. :)

Регистрираната на кайманите Oryx е друга компания на фамилия Ал Шанфари, чийто собственик е братът на Адил – Тамер Ал Шанфари, който 2008ма година влиза в листа OFAC's SDN list (т.н. черен списък на САЩ). И нищо чудно. Oryx е свързана с копаене на „кървави диаманти“ в Конго, нелегален износ на диаманти, пране на пари чрез диаманти, въоръжаване на президента на Зимбабве – Робърт Могаве и подпомагане на режима му и (за капак) фирмено съдружие с един от лейтенантите на Осама Бин Ладен. Тамер Шанфари е наричан в секретни документи като „Най-важният чуждестранен инвеститор в Зимбабве“, а в книгата A Predictable Tragedy: Robert Mugabe and the Collapse of Zimbabwe, открито се назовават фирмите на Ал Шанфари (брат) Oryx & Cosleg като едни от средствата за тоталния крах на икономиката на Зимбабве.

През 2014та имението на Шанфари в Хараре е обискирано от полицията във връзка с отвличането на партньора му – Дитрих Херцог. В интересна публикация, във връзка с Дитрих Херцог (който е инвестирал $ 3 милиона в общ бизнес с Тамер Шанфари), изникна и името на българския бизнесмен Благой Пишинов, който е назован от медиите като съдружник в печално известната общинска фирма „Софийски имоти“. Интересното във връзката Шанфари/Пишинов е, че са водили преговори за общ бизнес с Бул Майнинг, документи показват, че Шанфари е получил завидна сума пари под формата на облекчителни такси от българския бизнесмен. Какво са искали да копаят? Пак диаманти."

Следват още твърдения на изпълнителката, свързани с Оманска банка и не само. Дали от семейството на арабския милионер ще отвърнат, предстои да разберем.

Още новини ТУК

TraffficNews.bg