Смъртта на легендарния актьор Стефан Данаилов потопи в печал многобройните възпитаници, на които той е преподавал в НАТФИЗ. Редица известни български имена от киното и театъра споделиха лични моменти с Мастъра, поставиха жалейки на профилите си във Facebook и отдадоха почит на учителя си, пожелавайки му светъл път.

"Дълбок поклон, Мастър и благодаря, че те имахме", написа водещата на "Търси се" Нели Хаджийска.

Лошото момче на българското кино Асен Блатечки сложи жалейка на профила си във Facebook, придружена от снимка на Стефан Данаилов.

"Нищо нямаше да е същото без теб в моя живот! Благодаря ти!", написа актьорът Зафир Раджаб.

"Той: Много си нетърпелив?
Аз: Защо?
Той: Защото искаш всичко на мига! Не става така! Човек трябва да знае кога да изчака или да отстъпи.
Аз: И ти си нетърпелив понякога!
Той: Често, но продължавам да се уча на търпение.
Аз: Защо ти е?
Той: Защото търпението е смирение. А смирението любов!", написа журналистът Георги Тошев.

"Мистерията на Любовта е по-голяма от мистерията на Смъртта. Светъл полет Мастър!", написа Стефания Колева.

"Мастерът си е отишъл....Благодаря, че познавах тази Личност,най-голямата звезда на българското кино и театър, един от най-добрите хора, които съм срещала и любимият ми учител", пише актрисата София Бобчева.

"Мастър, благодаря ви за уроците, за топлината, за обичта и грижите, за закрилата, за смеха, за всички споделени моменти заедно...", пише Пепа Николова.

"Спомням си деня, в който се запознах със Стефан Данаилов. Бях 9-ти или 10-ти клас. Той дойде в нашето училище и изнесе мотивационна лекция. Гледах го и го слушах с обожание, любов и надежда", спомня си режисьорът Кирил Киров Кико.

"За мен беше чест! Никога няма да забравим! Поклон", написа Ники Илиев. Последният филм на режисьора "Завръщане" е и последната лента, в която участва Стефан Данаилов.

"Стефан Данаилов ни даде знание, даде ни дух и ни даде да разберем, че човек трябва да бъде щедър, човек трябва да бъде великодушен, човек трябва да обича това, което прави и да не се заблуждава относно това къде се намира. Той беше пример за един много голям професионалист, много голяма личност, която обаче винаги е присъствала скромно на фона на онова, което беше той... Беше най-популярният актьор в България и беше един от най-добрите хора, които аз познавах", каза в предаването "Преди обед" Александър Кадиев, който е възпитаник на Мастъра и също участва в "Завръщане".

"Той изживя живота си, даде много, беше много добър преподавател, обичан много от всички хора. Той се държеше с всички много отворено, много любезно, имаше лек характер, обичаше хората, обичаше живота, всичко обичаше", сподели в ефира на bTV джаз певицата Камелия Тодорова.

"Малко са тези, за които знаеш, че истински те обичат... ама истински. Този човек умееше да каже по такъв начин "Обичам те", че да му повярваш", сподели през сълзи Ненчо Илчев.

Ваня Щерева, която също е възпитаничка на Ламбо, сподели снимка с него, Ненчо Илчев и други актьори.

"Сбогом, Мастер! Никога няма да те забравим! Велик и неповторим актьор с огромно сърце! Думите не стигат", гласи написаното от Евгени Будинов.

Поклонението пред легендарния актьор ще бъде на 2 декември от 11:00 часа във фоайето на Народен театър "Иван Вазов". 

Стефан Данаилов и ролите, с които ще го запомнимOбрази от двата емоционални полюса - от комични до драматични, талантът на актьора бе безграничен

Взимаме си последно сбогом със Стефан Данаилов на 2 декемвриПоклонението ще се състои в Народния театър

Студентите на Ламбо след най-тъжната си репетиция: Обичаме те, Мастер!Той ги научи първо да бъдат добри хора, а после добри актьори, заяви Сава Драгунчев, асистент на Стефан Данаилов в НАТФИЗ