Улица „Родопи”, която се намира в центъра на града, скоро ще има вид, с който поне малко да заприлича на път от цивилизованите държави. Днес лично кметът Иван Тотев и този на „Централен” Георги Титюков дойдоха на изпотрошената улица, за да дадат старт на нейната реконструкция. Ако не беше хубавият повод, двамата градски управленци надали щяха да имат очи да погледнат хората, живеещи на това подобие на улица от години.

Върху „Родопи” имаше четири пласта различни настилки. Тук-таме павета, малко чакъл, пясък и петънца асфалт.  Все пак до няколко месеца тя трябва да има нови павета, които ще бъдат взети от остатъците от улици, които вече не са с паважна настилка. Улицата ще бъде оправена между ул. „Михаил Такев” бул. „Санкт Петербург”.

До изборите ще се изхарчат 705 хиляди лева за оправянето на десетки улици в „Централен”, сред които „Патриарх Евтимий”, „Бетовен”, „Драгоман”, „Жулио Кюри”, „Антон Страшимиров” и други.

200 нови паркоместа ще бъдат обособени около ДКЦ 1, „Източен” и „Данаил Николаев. Последната част от средствата пък ще бъдат прехвърлени към тротоари, парапети и антипаркинг колчета.

Още новини ТУК

Благовест Андонов, TrafficNews.bg