Шофьорите причинили ПТП-та, които са били под влиянието на алкохол и наркотици да им се отнемат книжките до живот. Това е едно от исканията на пловдивчани, които излязоха пред Районния съд в Пловдив в памет на загиналия журналист Милен Цветков.

“Това не е митинг, а мълчаливо бдение в памет на Милен, уважение към него. Тук сме, за да искаме максимална присъда за убиеца, а това е доживотен затвор без право на обжалване. Прозрачност на съдебните процеси, строги закони за водачите, употребили алкохол и наркотици и причинили ПТП - да им бъде отнета книжката до живот”, заяви за TrafficNews Ина Маринова от Фейсбук групата  „Часът на Милен Цветков”.

Над 30 пловдивчани се събраха пред съдебната палата, за да се сбогуват с журналиста. Те носеха плакати за справедливост за убийците на пътя, като положиха и цветя пред снимката на журналиста.

Бдението завърши с аплодисменти към журналиста, който бе убит от 22-годишния Кристиян Николов в София.

Справедливост за смъртта на Милен Цветков! Пловдивчани искат тежки наказания за убийците на пътяИскаме да ни видят съдиите и прокурорите и да дадат максималното наказание по българските закони, казаха протестиращи