Гранитните ограничители по ул. "Граф Игнатиев", които напомняха на едни на перки на акули, а на други на надгробни плочи, ще бъдат премахнати. От Общината са пояснили, че гранитните ограничители не са били монтирани, за да се види реакцията на обществото. До края на седмицата ще бъде представен новият вариант ограничители, пише Offnews.

От "Спаси София" изказват мнение, че "поставянето и последващото премахване на призмите показва много ясно, че в Общината цари пълен хаос. В 12 без 5, в последните дни на вече закъсняващия ремонт по хрумка на някой си "пътен инженер" в КАТ, възложител и проектант се втурват да редят гранитни буци по улицата - това се случва, защото администрацията и наетите от нея фирми са неспособни да обмислят, анализират и изпълняват технически решения, гарантиращи адекватна градска среда за всички ни. Докога ще се разчита на гражданска и медийна реакция, аз да се противодейства на сътворените глупости? Очевидно е, че в София се работи на два принципа: или "проба-грешка", или "правим го, ако мине номера"..Само, че това ли искаме от хора, избрани, за да управляват разходването на нашите данъци и определящи качеството ни на живот?"

От организацията призовават кмета на София да острани служителя на КАТ (СДВР Столична Полиция) - инж. Василев от съгласувателните комисии на Столичната община.

"Този човек няма знанията, капацитета, иновативността и гъвкавостта, за да предлага адекватни на средата решения. Откъде накъде пътният полицай ще определя градската среда? Време е определящите бъдещето на този град да бъдат хора с модерно мислене, които искат да направят нещо правилно, вместо само да се оправдават.", смятат от "Спаси София."