Опашки се вият по КПП-тата на Пловдив. И макар проверките да протичат бързо, то с всяка изминала минута колите се трупат една след друга. Оказва се, че един от най-натоварените пунктове е този на Карловско шосе. За облекчаване на трафика са впрегнати допълнителни полицейски сили, а за преминаване се използват всички платна.

Особено натоварено е движението сутрин, когато хората пътуват към работните си места. През последните дни преминаването през КПП-тата се е извършвало изключително бавно, заради новите изисквания към пътуващите. Те са представяли декларация, която се е проверявала заедно със самоличността на лицето, а след това документът е бил взиман от контролните органи.

Тези мерки са изнервили редица пътуващи, които споделиха пред камерата на TrafficNews, че се е получил административен хаос. Въпреки това обаче, пловдивчани смятат, че мерките са адекватни.

„Така трябва да бъде в кризисни ситуации. Напълно подкрепям рестрикциите. Аз лично минах бързо през КПП-то”, сподели водач, пътуващ към Пловдив. Негови колеги на пътя обаче смятат, че много хора ще злоупотребят с декларациите. Шофьорите визират варианта, при който се попълват на място документите.

„Ще има хора, които ще въведат грешни или неверни данни. Ще има злоупотреби, за да пътуват извън града или да влязат в него”, сподели опасенията си друг водач.

Трети пък описаха ситуацията като „административен хаос”, макар с две ръце да подкрепят въведените рестрикции.

Какво споделиха още пътуващите може да видите във ВИДЕОТО:

 

Както TrafficNews съобщи, Община Пловдив ще настоява за промяна на изискванията, свързани с преминаване през КПП-тата. Доскоро през пунктовете, работещите извън града показваха декларациите си, но от дни същите вече се събират от служителите на реда. Кметът Здравко Димитров дори ще отправи исканията си лично до премиера Борисов.

Междувременно министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която ще се облекчи преминаването през КПП-тата. Сред новите правила обаче не фигурират исканите от Здравко Димитров промени, свързани с декларациите. 

Министърът на здравеопазването издаде нова заповед! Вижте какви са променитеЕдната цел е да се облекчи трафикът през КПП-тата в страната

По данни на МВР в момента преминаването през пропусквателните пунктове се извършва за 25-30 минути. Работата по КПП–тата се бави поради новото изискване за събиране на декларациите.

Освен трафика, съображенията на Зико са свързани и със здравето на служителите на пловдивската полиция.