Мястото е едно и също, а картината от там сме ви я показвали многократно. Проблемите със сметта в район „Източен“ отново са на дневен ред, след поредния подаден сигнал до TrafficNews.bg от наш читател. Снимките са направени в района на улиците „Зенит“ и „Глог“ срещу основно училище „Димчо Дебелянов“.

„От три месеца ни обещават да сложат контейнери на ул. „Ландос“, за да спрат хората от Столипиново да идват и да си изхвърлят боклуците при нас, което нас ни тормози. Нашите контейнери вече не смогват тъй като те са изместени за живущите“, се оплаква нашият читател и помоли екипа ни за съдействие.

Потърсихме за коментар управителят на общинско предприятие „Чистота” Иван Стоянов. Той разкри, че е получавал сигнали за този район и е запознат с проблема.

„Всеки ден чистим по улица „Зенит“. Особено събота и неделя, когато сметосъбиращата техника е по-малко. В район Изгрев и Столипиново имаме ежедневно техника, за разлика от останалите райони в Пловдив, в почивните дни в тези райони работи един челен товарач и два самосвала допълнително. С тази техника е трудно целият район да бъде почистен“, подчерта Стоянов. 

Поставянето и разполагането на контейнерите е от компетенцията на районното кметство. ОП „Чистота“ не закупува, не определя броя и мястото на тяхното разполагане, а само обслужва извозването им. Стоянов е сигнализирал с писмо до кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков, който пък го е подал в голяма община. Преди около седмица е проведена обществена поръчка и са закупени нови контейнери тип „бобър“. „Сега предстои да бъде определено точно на кои точки в района ще бъдат поставени новите съдове за сметосъбиране. До месец се очаква около 50-60 нови контейнери бъдат разположени в най-проблемните места", допълни управителя на ОП „Чистота”.