Поне трима високопоставени депутати от ГЕРБ да подкрепят сваляне на ветото върху преговорите на Северна Македония с ЕС очаква премиерът Кирил Петков.

Пред своите съпартийци в "Продължаваме промяната" и европейски представители министър-председателят твърдял, че има осигурена подкрепата на зам.-шефовете на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, както и на бившата външна министърка Екатерина Захариева, пише 24 часа.

От ГЕРБ обаче отрекоха да са водени разговори с Кирил Петков или представители на "Продължаваме промяната" за Северна Македония. "Това е лъжа и нищо, което предлага Кирил Петков, няма да получи подкрепа от нас", заявиха от партийния пресцентър 

"Още няма имена на министри, те ще бъдат тези, които решим да ги сменим и това ще бъде коалиционно решение. Това заяви от Трявна премиерът Кирил Петков. В момента, в който съберем мнозинство от 121 депутати, веднага ще предложим нови министри", заяви Петков в Трявна.  

Премиерът обяви, че това трябва да се случи максимално бързо и отрече информации да е готов да застава начело на някое министерство. 

Най-важното е да намерим 7 смели депутати, които слагат приоритета България пред всякакви задкулисни, други или личностни обещания, добави той.