За пореден път името на основно училище „Душо Хаджидеков“ беше намесено в лъжи и неверни твърдения. Това каза пред TrafficNews.bg директорът Сузана Джанекова. По думите й появилата се информация, че един от шофьорите, ангажиран с екскурзия на ученици от учебното заведение, е употребил алкохол, е поредната спекулация с училището. Ето какво разказа пред екипа ни Сузана Джанекова:

ОУ „Душо Хаджидеков“ организира екскурзия за своите ученици. За целта са били наети три автобуса - два за седмокласниците, които провеждат занятията си в основната сграда на учебното заведение, и един за ученици от 2 "г" клас, които са в сградата на ОУ „Георги Бенковски“. И трите автобуса са заминали за съответните дестинации без проблем, дори малко по-рано от предварително уговорения час, подчерта Джанекова.

„В един момент пред основната сграда на училището ни спря трети автобус. Оказа се, че той не е пригоден за превоз на ученици, а на служители на някаква фирма. Очевидно шофьорът не знаеше за какво е изпратен на този адрес от фирмата, за която работи“, коментира директорът на ОУ „Душо Хаджидеков“. За екскурзията на учениците от двете сгради на учебното заведение са ангажирани три автобуса. Преди отпътуването си от Пловдив всеки шофьор е бил проверен за употреба на алкохол. Установено е, че на водача на автобуса, който е дошъл без да знае къде и за какво и не е бил към фирмата, ангажирана с екскурзията, тестът е дал положителен резултат. Но този случай няма нищо общо с нашата екскурзия, допълни директорът Сузана Джанекова.

Припомняме накратко информацията, подадена от ОДМВР Пловдив, от която очевидно има разминаване с подадената от директора на ОУ „ Душо Хаджидеков“. Пътни полицаи са предприели проверка на техническото състояние на три автобуса, ангажирани от ръководството на  ОУ “Душо Хаджидеков” в Пловдив да извършат превоз на ученици. Преди тръгване водачите на моторните превозни средства били тествани с дрегер за алкохол и при единия от мъжете, на 58 години, апаратът отчел наличие на 0,56 промила. На шофьора е издаден акт за установеното административно нарушение, отнето му е свидетелството за правоуправление. Автобусът, който щял да управлява, е спрян от движение и му е иззето свидетелството за регистрация.