Поредната нова детска площадка бе открита в район „Централен”, този път в междублоковото пространство между улиците "Пенчо Славейков" и "Прогрес".  Новото съоръжение е направено за  месец, като стойността му е  60 хиляди лева. Цялата зона има допълнително осветление, подменени са всички тревни настилки, а площадката е сертифицирана по съвременни изисквания за такъв тип съоръжения.

Очаква се другата седмица да бъде завършена и открита детската площадка и на улица „ Капитан Райчо”, която е идентична  на тази.

„От стартиране на капиталовата програма са реализирани два паркинга и две детски площадки, за да се спази баланса между различните инфраструктурни обекти в район „Централен”, каза  районният кмет Георги Стаменов.

Кметът Иван Тотев заяви, че постоянно се откриват детски площадки в районите на Пловдив –  наскоро такива са били завършени в „Тракия” и „Северен”.

 „На предната сесия общинските съветници ме попитаха къде са тези площадки. Ще ги посъветвам да се разходят из Пловдив и да разгледат къде са тези съоръжения”, подчерта кметът.  Той заяви, че въпросният квартал е тих и спокоен, като много малко трябва на една такава градска зона, за да стане предпочитано място за живот и хората.