Температурите в Пловдив ще продължат да се понижават, но се очаква предимно слънчево време. Сутрешните стойности ще бъдат между 3 и 8 градуса, в следобедните часове до 16-17. През уикенда се очаква температурите да се понижат с още няколко градуса, а в началото на следващата седмица отново да достигнат стойности до 20 градуса през деня. Валежи не се очакват. 

Над страната също ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури в повечето места ще са между 12° и 17°, в София: 15°-16°.

В планините ще бъде предимно слънчево. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.