Бургаският бизнесмен Бенчо Бенчев заяви, че очаква извинение от председателя на БСП Корнелия Нинова.

"Доказал съм доходите си, платил съм данъците за колата. Ние сме в един отбор с Нинова, би трябвало да ме защити", възмути се той.

Преди дни червената шефка обяви като "неморално" притежанието на автомобила Ролс-Ройс от бизнесмена, чиято цена е 320 хил. лева, но Бенчев от своя страна попита риторично: "Да си скрия колите и да пътувам с обществения транспорт ли? Това ли е по-морално?"

Общинарят смята, че става въпрос за правене на политика покрай този скандал, но не поясни повече.

"След като получавам удари от своите хора, не знам как да процедирам занапред. Щом се различават от мен и аз ще се различавам от тях!", закани се Бенчев пред Bulgaria On Air.

Скандалът в Столетницата гръмна преди две седмици, на тържествата за 6 септември, когато пред сградата на ДНА в Бургас Бенчев се появи с чисто новата си кола - и това не остана незабелязано. Бенчев я има отскоро в автопарка си наред с "Бентли" и "Мерцедес".

"Ролс-Ройс-ът е уникална кола. Платих 166 хил. евро за нея. Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. А по-морално ли е да си купя Москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?", попита бизнесменът.

В състава на сегашния общински съвет в Бургас влиза от гражданската квота на БСП. Не е член на партията, но през годините щедро е дарявал средства за партията.