Община Пловдив ще направи запитване към Национална компания "Железопътна инфраструктура" за техен имот, който попада в обсега на трасето на бъдещия булевард "Северен", обяви пред медиите зам.-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев. "Разговаряли сме неофициално с тях да започнем процедурата по прехвърлянето на имотите. Надявам се в най-кратки срокове този въпрос да бъде изчистен от към административна страна, за да може да обявим поръчка за строителство", подчерта ресорния кмет.

Към този момент въпросният обект, който попада на територията на продължението на булевард "Северен", е обявен на търг. Веднага след като Пламен Райче разбира за това се свързва с генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, за да обясни каква е ситуацията. Тъй като тръжната процедура вече е в ход Папукчийски е дал обещание да предупреди участниците в търга, ако някой купи имота той ще бъде отчужден за общински нужди. "Надявам се, че при това положение никой няма да се съгласи да го купува, защото новият собственик реално ще се сдобие с имот с тежести", подчерта Райчев. И допълни, че ако този вариант не се случи ще се наложи проектът за изграждане на продължението на булеварда да бъде разделен на етапи.

Община Пловдив е започнала актуализацията на вторият етап от проекта за изграждане на продължението на булевард "Северен". Намерени са вариант трасето да преминава само през общински и държавни имоти, за да бъде по-лесно отчуждаването им, припомни Пламен Райчев.

Вижте повече по темата:

Продължението на бул. „Северен” ще струва 20 млн. лева, правят детелина на Карловския надлезОбщина Пловдив актуализира проекта със 100 хил. лева, намалява имотите за отчуждаване