Безсърдечен мъж от Силистра е изхвърлил от осмия етаж бездомно куче. Животното е било като част от голямо семейство, живеещо в жилищен блок в града. За жестоката постъпка ни сигнализира читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати снимките от снощи.

„Този човек от снимките е подмамил бездомно куче във входа и го е хвърлил от осмия етаж на блока. Хората са шокирани. Всички споделят, че кучето е било изключително дружелюбно, не е безпокоило никой, искаме присъди за такива изверги! Искаме истинска зоополиция и правосъдие! Навсякъде се говори, че вече в България има зоополиция? Къде е? Защо няма телефон за връзка, който да работи? Защо няма осъдени? В Испания преди години при излъчен репортаж за подобно зверство хиляди испанци напълниха улиците и протестираха! Искаме наказания!", пише читателят ни.

От началото на миналата година започна работа специалното звено към МВР, което разследва инциденти и престъпления с животни. В него работят над 450 полицаи. Още тогава от вътрешното министерство обявиха, че сигнали до зоополицията могат да се подават на телефон 112.