12 млади двойки в Пловдив си казаха заветното "Да" на емблематичната дата 9 септември 2019 година. Според местното общинско предприятие "Радостни обреди" това е с 40% повече в сравнение с другите делнични дни през този период на годината.

Екип на TrafficNews се срещна с едно младо семейство от града под тепетата, което сподели своя радостен миг. Младите пловдивчани Яна и Цветан, вече семейство Химчеви, дълго време са обмисляли датата на своята сватба. И макар в много тесен кръг решават съвсем целенасочено - на 9-и септември ще кажат един на друг заветното ДА. За тях многото девятки в днешната дата е подходящ момент, за да отпразнуват техня сватбен ден. 

Младото семеейство споделя, че не са мислили за каквато и да било символика, а просто са харесали датата. И смятат, че тя би им носила късмет. 

Обикновено през месец септември средно на ден през ритуалната зала в Дома на младоженците в Пловдив минават около 8 двойки, които сключват брак. Но в дни като днешния, когато в датата има повтарящи се цифри интересът е по-голям - 12 двойки са решили, че датата 9 септември 2019 година ще им донесе дълъг съвместен живот и късмет, сподели директорът на ОП „Радостни обреди” - Пловдив Румяна Толова. Тя самата припомни един интересен факт - Девятката, умножена с което и да е друго число, след което се съберат цифрите от резултата се получава отново девет.

Още за днешния ден, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: