
Доклад на Института за икономически изследвания към БАН показва, че хлябът, който консумираме, масово е от замразени заготовки.
„Информацията е малко преиначена. Буквално думите ни бяха, че около 22% от хляба е от хлебопекарни смеси и замразени заготовки. Последните са под 0,002%. Става въпрос за скъпи и вкусни хлябове и не е проблем, защото това не е месо”, коментира пред Нова тв доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания.
„Замразените продукти в хлебопроизводството са алтернатива на химията, която иначе трябва да бъде вложена в хляба, за да може той да бъде пресен, вкусен и свеж”, обясни Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.
Тя поясни, че няма внос на замразени хлебчета, а на заготовка – например замразена или охладена мая.
TrafficNews.bg
Още от категорията

Парламентът забрани еднократните вейпове, енергийните напитки – само за пълнолетни


Решават дали да забранят еднократните вейпове у нас
Акценти




Израел удари атомна централа в Иран

Моторист и пешеходка са в болница след катастрофи в Пловдив


Издирват жена за кражба в магазин на Главната


Ботев свиква Общо събрание на акционерите
Темите на Traffic News

Потушават бунтовете в културния сектор със 150 млн. лв.
