Как да нахраниш големите зверове. Това видяха всички, които дойдоха в събота за демонстрационно хранене на животните в зоологическата градина в София. Посетителите имаха шанса да видят как персоналът гощава едни от най-атрактивните животни – бял носорог, хипопотам, слон, гарван гробар, полярна сова, видри, както и любимите на всички големи котки.

Освен зрелището с храненето на питомците на зоопарка, гостите можеха да чуят и полезните съвети на Явор Гечев от фондация "Четири лапи". Той направи презентация на тема „Отговорността, която поемаме, когато решим да имаме екзотични домашни любимци”.

Сред най-интересните въпроси, които засегна, беше въпросът за нелегалната търговия на диви животни. Гечев призова присъстващите да подхождат отговорно към домашните си любимци, без значение дали те са екзотични.

„Който иска да си вземе домашен любимец, първо трябва да съобрази какви нужди има даденото животно”, заяви Гечев.

Гледачите поставят храната на дивите котки на високо място, за да могат животните да се позоват на инстинкта си. По думите на персонала най-лошото, което може да направиш за едно животно, е да го оставиш да скучае.

Столичният зоопарк притежава лиценз и за спасителен център. Той е дом на множество диви котки, които са конфискувани домашни любимци.

За огромна радост на най-малките посетители, този красив сервал беше изведен на разходка.

Софийският зоопарк чупи рекорд по бебетаЗа първи път са се родили котешки лемури, зелени аракари и мишелов на Харис