Новият културен филмов център "Lucky Дом на киното" отваря врати на 20 ноември. Първото събитие в афиша на центъра ще е "Киномания 2014".

На разположение на любителите на киното ще са две зали с най-съвременна техника, отличаваща се с уникални качества на звука и картината.

Програмата на Първа зала ще включва най-значимите и стойностни филми от световния киноафиш. В нея ще намери своя дом и основната програма на големите кинофестивали - София Филм Фест в Пловдив и Киномания.

Втора зала ще бъде концентрирана върху по-ценителските и некомерсиални, но важни заглавия. В нея ще бъдат провеждани различни фестивали и събития като Седмицата на руското кино, Менар филм фест и др.

Предвиждат се и безплатни прожекции за ученици на тематични филми, които ще бъдат представяни от поканени за целта гост-лектори. Ще се даде възможност за организиране на дискусии с известни кинорежисьори, артисти и сценаристи и за пряк емоционален контакт на заинтересования зрител с тях.

Домът на киното слага началото и на програма, насочена към най-малките зрители. Всеки уикенд те ще могат да се насладят на специално подбрани детски филми в дигитален 3D формат и на преференциални цени.

TrafficNews.bg