Есента отдавна напусна пределите на страната, но следите от нейното присъствие в някои части на Пловдив все още напомнят за това, че някой не си е свършил работата. Читател на TrafficNews.bg ни сигнализира за това, че листата по някои пловдивски улици все още не са почистени. Многократно са подавани сигнали до отговорните за това институции, но до този момент видими резултати няма. Ето какво споделя читателят ни на редакционната ни поща:

"Здравейте, ето така изглеждат вечно непочистените улици между улица "Победа" и Новотела. Става въпрос за вътрешнокварталните улици "Драгота","Средец","Оборище", както и всички съседни. Постоянно подаваме сигнали в общинско предприятие "Чистота" и все обещават, че ще информират "отговорника на квартала". Нищо не се случва", разказва нашият читател.

Падналите листа отдавна трябваше да бъдат събрани и извозени от улиците. Това обаче до сега не се е случило, поне в района, в който живеем, допълва читателят ни. Според него така се създава една реална предпоставка за нежелани последици след един по-обилен дъжд, сняг и снеготопене. Събралите се листа веднага ще запушат дъждоприемните шахти и това ще доведе до наводнения и на улиците ни, и на подземните помещения.

TrafficNews.bg сигнализира за проблема ОП „Чистота“. След направена проверка директорът Иван Стоянов подчерта, че конкретно улица „Средец“ не е била почиствана няколко дни, отделно вятърът е пренесъл листата от тревните площи. „Възможно е и да не сме си свършили работата както трябва. Текучеството при нас е много голямо. За това ще се стремим да въведем машинното почистване на листата през есента, за да няма подобни проблеми“, допълни Иван Стоянов.