Кал и миризлива кафява течност тече от чешмите в град Левски, станал известен като меката на телефонните измамници. Това се случва вече два месеца, сигнализираха читатели на Trafficnews. Местните жители са пускали жалби до кмета на града, полицията и ВИК, но до момента без никакъв резултат. 
 
В момента върви подписка от недоволни граждани, които искат да се сложи крайна не кошмара с питейната вода. Според тях това се случва всяко лято.
 
 "Не става за пиене, не става за къпане, ще си съсипем така и бойлери, и перални, и всичко", оплакват се хората в Левски.  Собственици на заведения също не могат да работят спокойно, дори не могат да правят кафета, от които правят основен оборот. Най-тежко обаче е положението в детските градини, където персоналът се чуди как да предпази малчуганите от евентуална епидемия.
 
Рухнала стена на един от водоемите, която и до сега не е ремонтирана, се оказва причина за калната вода, която тече от чешмите в Левски, твърдят от кметството. Друг проблем за състоянието на водата в града е старата канализация и липсата на пречиствателна станция. 
 
"Старите водоизточници са занемарени, не са почиствани, не са търсени нови водоизточници - това е основното, остарялата водопреносна мрежа, която е - това са основните проблеми", обясняват експертите.