Седемнайсет новородени кученца бяха подметнати на студа в столицата, алармират от "Бандата на 1500-те". Животните са много малки и още се хранят с биберон. Природозащитниците молят за помощ и средстава за храна и медикаменти за четириногите.

Неправителствената организацията доброволства в общинския приют за безстопанствени кучета в Горни Богров. Природозащитниците са категорични, че приютът е пълен заради безотговорни стопани, които не кастрират кучетата. По същата причина се изхвърлят и малки кученца, за които не могат да бъдат полагани необходимите грижи.

"Стопаните, които не поискаха да си кастрират кучето, няма да го направят догодина, нито след това. Ще оставят кучето си да ражда по два пъти в годината, от 6 до 12 кученца всеки път, а кученцата ще оставят по приютите, по улиците, по деретата на реките. Защото за много хора чуждият живот не се цени", коментират от "Бандата на 1500-те".

Новородените кученце са малки шепички живот. Те са поредното щастие, поредното топло, тупкащо, мъничко сърчице, което иска да остане тук, да обича някой и някой да го обича. Всеки, който има желание, може да осигури приемен дом на някое от мъничетата, а защо не и постоянен.

Тези, които имат възможност, могат да дарят средства на банковата сметка на организацията:

Титуляр: Бандата на 1500те
Bank: Tokuda Bank AD
IBAN: BG83CREX92601061157301
Основание : Седемнайсетте