Засега грипната ваканция в София няма да бъде удължавана, собщиха за TrafficNews.bg от Регионалната здравна инспекция в столицата. В понеделник от инспекцията ще обсъдят отново дали има нужда от повече дни извън училище, но засега промяна няма. 

Припомняме, че за София и областта грипната ваканция продължава до 4 февруари, но понеже следващият ден се води междусрочна ваканция, учениците ще се завърнат в класните стаи на 6 февруари (сряда).

В социалните мрежи тийнейджъри активно дискутират какви са шансовете грипната ваканция да бъде удължена. При обявяването й столичният кмет Йорданка Фандъкова написа във Фейсбук, че е получила  около 3000 съобщения с молби, заплахи, искания, петиции и т.н. за грипна ваканция.

"Знам, че „целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е“, но грипна ваканция се обявява при определени показатели, които се следят ежедневно от Здравната инспекция. Съжалявам за теста по химия в сряда, но от тестове и контролни човек в крайна сметка не може да избяга. Пазете се и се обличайте топло'', написа още столичният градоначалник в социалната мрежа.