След побоя над шофьор на автобус край Луковит двамата извършители чуха мерките си в съда. Единият нападател е пуснат срещу гаранция от 2000 лева, а другият остава под домашен арест. Прокуратурата, която поиска постоянен арест за двамата мъже, днес ще протестира решението на съда.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни, че установените като извършители на два пъти са се укрили от органите на реда. В рамките на час след инцидента самоличността им е установена - те са баща и син.

"Укриват се от момента, в който полицията пристига на място. След това, когато наблюдаващият прокурор е издал постановлението за задържане за 72 часа, отново са се укрили. Извършителите са баща и син - има и други участници, но тези двамата категорично са извършители. Касае се за средна телесна повреда по хулигански подбуди", заяви прокурорът пред БНТ.

Пострадалият е със счупено ребро и счупена челюст и снощи е претърпял операция. Разпитани са свидетели, изискана е медицинската документация, както и записи от камери. Предвиденото наказание за подобно престъпление е от 2 до 10 години затвор, уточни прокурорът.

Тълпа преби шофьор на туристически автобус след ПТП (ВИДЕО)Групата се нахвърлила върху 51-годишния мъж