Детето, което полета от втория етаж на ДГ "Бреза" в Пловдив, най-вероятно е скочило само. Според кмета на града Здравко Димитров става дума за злощастен инцидент, а по всяка вероятност филмите, които малчуганът е гледал, са дали отражение върху психиката му. 

"Имах възможност да говоря с него. Каза ми: Аз съм Спайдърмен! Отговорих му, че не е. Когато моята малка дъщеря беше на 2-3 години, ме убеждаше че е фея и може да лети. Наистината, децата се облъчват всекидневно с филмчета, които влияят на психиката им", сподели пред Trafficnews Зико. 

Ангажирани са психолози, които да разговарят с момчето, както и с другите 11 деца в групата. Специалистите ще разговарят и с родителите на малчуганите в групата. По думите на кмета те са изживели истински шок. "В групичката наистина има напрежение - дечицата, леличките, учителките са плакали. На сега всичко е нормално и ще овладеем нещата", каза кметът. 

Инцидентът станал за секунди, докато децата се приготвяли за следобеден сън. На мястото присъствал целият персонал. Внезапно 6-годишното дете отворило прозореца и се надвесило над перваза. 

Детето е в съзнание и е контактно. То е с фрактури по тялото.

По случая се води досъдебно производство. Тепърва ще се изясняват причините за инцидента. Според Димитров в случая не се касае за небрежност от страна на персонала. Ако има данни за такава обаче, ще бъдат наложени наказания.