Десетки столичани се събраха тази вечер пред НДК, за да се включат в протестният марш под мотото "Да защитим Правото и Съда от Прокуратурата и Олигархията". Той се организира от Инициатива Правосъдие за всеки , ще премине през централни софияски булеварди, а протестиращите ще се съберат пред Съдебната палата. 

Законността е погазена, върховенството на Правото е застрашено, свободата и демокрацията вече са в голяма опасност! Могат да ви арестуват тайно; могат да ви обвиняват безкрайно; могат да ви вземат веднага имуществото със само едно прокурорско действие и един акт на КПКОНПИ; могат да ви държат в ареста с месеци и да ви раздадат "специализирано правосъдие" по Прокурорски модел от Вишинско време; могат да обвинят и адвоката Ви и да го отстранят от процеса... Могат всичко, но все още не владеят Съда. Подготвя се обаче процедура по отстраняване на Председателя на Върховния Касационен съд, Лозан Панов, след доклад на Инспектората към ВСС. Върховният съд е единственият гарант за точното и еднакво прилагане на законите от съдилищата, а достойнството и смелостта на съдия Панов са последна преграда пред пълното овладяване на съдебната система от Олигархията! Ще го позволим ли или ще кажем високо "Стига вече толкова"?!, предупреждават организаторите.

В протеста се включиха и много стилични юристи. Те заявиха, че Всишият съдебен съдет тряйнонесе съобразява с решения на съдилищата , че парламентът бълва лобистки закони в полза на големите корпорации, като Законът за горивата. Хората не искат да виждат упражняване на двоен стандарт - за едни хора институциите си затварят очите, а за други се търси най- дребния повод да бъдат персонално атакувани. Хора, чиито интереси биха били засегнати от една независима проверка и от един безпристрастен съд, инспирират подобнипроверки. Бе издигнат глас и против Закона за личните данни, който според юристите е опит за цензура върху свободата на информация. Всичко е в посока на един пълзящ авторитаризъм, срещу който всички трябва да се борим, предупредиха те.