Десетки доброволци се събират в един от най-красивите заливи по Южното ни Черноморие – Устието на Ропотамо, за да почистят заедно прилежащия плаж. Почистването ще се случи на 15 и 16 юни (Международния ден на сърфа). Събитието се организира за втора поредна година и е част от инициативата WIND2WIN с кауза за чисто Черно море, свободно от пластмаса и други вредни отпадъци. Организатори са сърфистите от сърф училище "Акаша" Илияна Стоилова и Йоан Колев, които символично са озаглавили събитието Сърф MARмалад (MAR  на испански означава море, а malad – е френска дума за болен).

Миналата година серията от почиствания стартира на плаж "Перла", където бяха събрани близо 1000 кг отпадъци и завърши на варненския плаж "Ветеран".

Всички присъединили се към почистването ще могат да се възползват от безплатни уроци по сърф, а партньорите от Nаtional Geographic ще раздадaт подаръци "с мисия" за всички записали се във формата за участие.

Двудневната програма включва както спортни, така и образователн дейности - релаксираща SUP йога сесия на сърф, арт инсталация от събраните боклуци по време на акцията, прожекция на документалния филм на National Geographic  "Зелените герои на Джеки Чан".

Сборен пункт за всички ще бъде на плаж "Перла", при сърф училище "Акаша".