„Демократична България” е готова да възприеме всяка една възможност да се отиде в много по-патова ситуация в следващия парламент.  Това мнение изрази депутатът от ПГ на "Демократична България" Стоян Михалев с отговор на въпроса готова ли е политическата формация за четворен формат на управленска коалиция.

По думите му при едни евентуални избори отново няма да има мнозинство. 

„Ако сега до 3-4 мандата опираше да се състави управление – тогава ще е много по-голяма разликата и съвсем ще е невъзможно. Ако сега тези партии не са принудени да направят компромиси – тогава, за да има управление ще трябва да се направят много сериозни компромиси. Такива, в които ни не сме готови да участваме. Тогава математиката ще покаже, че за да има управление ще трябва да за замесени или ГЕРБ, или ДПС”, подчерта той пред Нова телевизия.

Той коментира и казуса с разрушаването на кея в парк „Росенец”. „България не е територия, която трябва да се раздава на олигарси и да се мачкат законите. Вече има последствия от всички тези действия, но не с темпото, което всички имаме. България се променя”.

По думите му тази инфраструктура трябва да се отнеме и да се ползва от българските граждани.