Протест с подписка започва в 8 часа днес пред парламента. Участниците в него настояват да отпадне съкратеното съдебно следствие  за  случаите на тежки убийства и изнасилвания, което води до по-леки присъди за виновниците.  

Подписката е инициирана от Милка Георгиева, баба на убитата 7- годишна Кристин в сливенското село Сотиря. До момента над 15 000 души са сложили параф под нея. Тетрадката с подписите ще бъде сложена в раничката на Криси, с която  тя трябвало да тръгне в първи клас, за да бъде връчена на депутатите.

За да стигнат навреме за протеста хората от Сотиря ще тръгнат посред нощ с микробус.

Сред организаторите на импровизирания митинг против съкратеното съдебно следствие за жестоките убийци е Валя Министерска.Преди една година дъщеря й Александра и внучката и Никол бяха убити от зет й Викторио.  

"Приятели и съмишленици, призовавам всички, макар и за малко да дойдат, за да заявим на управляващите,  че не приемаме милостинята на държавата и съда към убийците”, написа във Фейсбук  Министерска.

Тя призова всички участници да носят портрети на своите загинали близки.  Очаква се на протеста, който ще продължи до 13 часа, да пристигнат Фани Белнийска, майка на изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски (18 и 15 г.) от Пазарджик, както и родителите на ограбената и убита студентка Вероника Здравкова (23 г.) от Велико Търново. Пред парламента ще дойдат и близките на журналистка Виктория Маринова (30 г.) от Русе, Хюлия Маджар (24 г.) от Варненско, Виола Николова (29 г.)  от София и много други жертви на брутални убийства.

Фани Белнейска и още почернени родители с 11 искания към депутатитеВсички ще носят снимки на убитите близки пред парламента, зоват убийците да не се измъкват с намалени присъди