"Приемете, че депозирам оставката си мигновено, казах го и на премиера. Ако той реши, подписвам я веднага!".

Това заяви министърът на културата Боил Банов на брифинг в Министерски съвет по повод обвиненията на Елена Йончева за корупционна схема с ремонта на Ларгото, в която той е участвал. 

"Няма опростени пари, има заведена искова молба в министерството, текат съдебни дела, няма спестени пари на никой", каза още Банов. Той добави, че ще се консултира с адвокати и "който може, ще го съдя".

"Автор на записа е бившият служител на Министерството на културата Ангел Ангелов", заяви Банов. Той от 4 години го рекетирал, че има записи. В момента Ангелов е в оперативната програма за наука на образователното министерство. "Това са проектаджии", заяви Банов. Сега съжалявал, че не е подал сигнал, че е бил рекетиран.

"Този опит за гавра не го приемам, противопоставям се напълно. "Ларгото" беше 2015-2016, този запис е сформиран от тези периоди. Не мога да кажа защо сега го пускат, идват избори, телевизия правят. Явно целта е да омаскарят всичко и всички", каза Банов. "Извинете че бях емоционален, не съм разстроен, просто съм ядосан", завърши той

Телефонният запис, който Елена Йончев показа пред журналистите пък бил монтаж, каза още Банов. 

"Считайте, че означава, е подавам оставка - готов  съм да я подпиша, ако премиерът ми каже. Аз не съм роден министър, учил съм цял живот за режисьор", увери културният министър.