Преди повече от година седем млади дизайнери от Националата художествена академия, водени от техния преподавател проф. Мариела Гемишева, приеха предизвикателството на фондация МС - Мога Сам да създадат първите в България облекла за хора с двигателни нарушения.

Това стана възможно след среща със седем души със силен дух от София, Ямбол, Враца, Севлиево и Пловдив. Последва дълъг и нелек процес, който е в края на втория си етап. Проектът носи името "Невидимата Красота".

На 3 юни пред Народен театър "Иван Вазов" от 19 часа ще се състои презентацията на облеклата. Събитието е едно истинско ревю-спектакъл. 

Водещи на събитието ще бъдат Богдана и Симо от БГ Радио. Музикалните изпълнения ще извират директно от сърцето на Белослава. В подкрепа на събитието застава и актрисата Теодора Духовникова, която ще дефилира заедно с един от участниците.

Патрон на инициативата е омбудсманът на Република България Мая Манолова.

Събитието ще бъде съпътствано и от специална видео инсталация, наречена “7 живи истории”, която ще представи с картина и звук историята на моделите и начина, по който живеят. Видео инсталацията е осъществена от фотографа Тихомир Рачев и ще бъде презентирана в специална шатра, поставена пред театъра.