Мъж и жена са заподозрени в извършването на телефонна измама в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР..

В събота около 11:30 часа на спешния телефон в Районното управление в Хасково е получен сигнал от 91-годишна жена от града, която съобщила, че около 10:00 часа на стационарния ѝ телефон е позвънил мъж, представил се за лекар.

По схемата "пострадал роднина" той я е въвел в заблуждение, че е нужно оперативно лечение на очите на дъщеря ѝ, пострадала при гръмнал бойлер. Изплашената майка хвърлила през прозореца на жилището си на улица "Атон" осем хиляди лева на непознат за нея мъж. След като разбрала, че е измамена, тя съобщила в полицията.

В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите са установили и задържали мъж на 58 г. и жена на 40 г. - и двамата от село Гарваново, съпричастни към случая. Пред разследващите те са описали подробно механизма на извършване на измамата и са предали с протокол част от инкриминираните пари – 5750 лева и 100 евро. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство, допълват от полицията.