Още шестима души са завели дела за сексуално насилие срещу влиятелния рапър и музикален продуцент Шон Деди Комбс, известен като Пъф Деди, съобщават световните агенции.

Заведени са във федералния съд на Ню Йорк от две жени и четирима мъже и обхващат периода от 1995 г. до 2021 г.

Един от обвинителите твърди, че е бил на 16 години, когато е присъствал на едно от партитата на Комбс в Хемптънс през 1998 г. и е бил сексуално насилен.

В делото той описва, че е бил развълнуван да получи покана за партито, което се превърнало в първокласно годишно събитие за знаменитости.

Обвинителят казва, че е видял безброй знаменитости и музикални изпълнители, докато се разхождал наоколо. Натъкнал се на Пъф Деди, докато бил напът за банята. Започнал разговор с рапъра за пробив в музикалната индустрия, когато са отишли ​​на по-уединено място.

Мъжът твърди, че по време на разговора им Комбс внезапно му наредил да се съблече. Делото включва снимка на двойката заедно на партито, като лицето на тийнейджъра е скрито. 

Според делото Комбс казва, че това е „ритуал на посвещение" и „пътят към това да станеш звезда". Рапърът казал на тийнейджъра, че може да направи всеки звезда, се посочва в иска.

Адвокатите на 54-годишния Пъф Деди отричат обвиненията. Пред Би Би Си те са обявили, че той „никога не е насилвал сексуално никого – възрастен или непълнолетен, мъж или жена".