Центърът на София ще бъде блокиран още днес заради предстоящата визита на папа Франциск, който каца в столицата на 5 май.

Заради посещението на Светия отец и събитията с негова участие ще има затворени улици, а градският транспорт ще се движи по променени маршрути. 

Забранено е паркирането от днес до понеделник на всички паркинги на площад "Княз Александър I".  От 22 часа утре до неделя няма да може да се спира около храм-паметника  от страна на църквата "Св. София". 

От сутринта в събота до неделя е забранено паркирането и на пл. „Николай Гяуров“, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски“, на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“ и при сектор Г на Националния стадион „Васил Левски“.

На обяд се затварят и ул. „Славянска“ между ул. „Г. С. Раковски“ и площада пред Народен театър „Иван Вазов“, ул. „Иван Вазов“ между ул. „Г. С. Раковски“ и площада пред Народен театър „Иван Вазов“, както и ул. „Г. Бенковски“ между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Иван Вазов“.

Най-голямото закриване на паркоместа започва от 22 часа в събота. До понеделник ще бъде забранено паркирането и престоят по всички близки до пл. "Св. Александър Невски" улици. 

Затворени за движение ще са от петък в полунощ до понеделник: бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г. С. Раковски“ и пл. „Независимост“, както и ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „11-ти август“.

От 12.00 часа в неделя. до приключване на мероприятията на следващия ден няма да се спира по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“.

При необходимост и преценка на СДВР може да бъдат затворени в неделя и други участъци от улици и булеварди в района. 

Спирките на нощния транспорт също ще бъдат временно променени - закрива се спирката "Площад Княз Александър I”. 

За маршрутите на автобусни линии №№ N1, N2, N3 и N4 се разкрива временна двупосочна спирка за прекачване на пътниците между 4-те линии на бул. „Княз Ал. Дондуков“ при ул. „Сердика“.