Докато управляващите се опитват да намерят соломоновско решение на проблема със затворените бизнеси, епидемията и хилядите българи изправени пред фалит, то тези, на които бе оставен шансът да работят , брутално нарушават противоепидемичните мерки. 

На пощата на TrafficNews пристигат десетки сигнали за работещи механи и къщи, където се вихрят бурни купони. 

Над 100 души са се събрали в механата на комплекс "Старите къщи" в село Медово край Бургас, твърдят очевидци и изпращат снимки от купона. Броят на гостите  десетократно нахвърля разрешените сбирки от 15 души. Няма нито дистанция, нито пък някой носи маска. Всички стаи в комплекса са били пълни. Жените са празненствата са били с рокли и прически имало е и рожденник. 

Освен всичко в комплекса се рекламира, че между сряда и събота има жива музика и е осигурен транспорт с предварителна заявка.

Преди минути полиция влезе в комплекса и състави актове както на собствениците на комплекса , така и на всеки от гостите. Присъстващите са били предупредени и са се опитали да избягат. Близо 60 души са избягали, а други са се скрили в стаите в комплекса. Малко преди идването на полицията се е чуло "Бягайте идва полиция!". Никой не е платил, а управителката на заведението се е скрила. Повечето хора са по статите си в комплекса и са се заключили, доста от тях не са гости на комплекса. На място пристигна и екип на РЗИ Бургас.

За съжаление заради двойният стандарт при налагането на мерките, ресторанти на хотели и механи в къщи за гости не само че работят, за разлика от останалите в бранша, но и нарушават мерките, като събират по-голям от разрешения брой клиенти и често затварят далеч след 22.30.

Извънградските и "тайните" градски партита вече се превръщат в национален спорт, а държавата си играе на котка и мишка с бизнеса. От това губят единствено предприемачите, които спазват мерките. Очевидно трябва да се намери работещ модел, при който загубите да не са изцяло за сметка на изрядните собственици. 

Няма спирка! Купоните по механите и частните партита продължаватВъпреки забраните, механите отвориха незаконно